Dansebryggeriet

Dans for talentfulde unge dansekunstnere

Dansebryggeriet er et tilbud til børn og unge i alderen 12-19 år, som ønsker at træne intensivt og dygtiggøre sig indenfor moderne dans. I Dansebryggeriet kan du træne på to forskellige niveauer, så der er plads til både øvede dansere og talentfulde nybegyndere. Tilsammen kalder vi det for Dansebryggeriet – det forkortes dAb og inddeles i dAb talent og dAb kompagni.

TRIN 1: dAb talent (fortrinsvis 12-15 år)
Alle spirende dansetalenter kan begynde deres træning her. Du deltager i 2 danseklasser om ugen, hvor du møder både tekniktræning og kreative workshops med forskellige professionelle dansekunstnere. Derudover deltager du i forestillinger 1-2 gange om året sammen med dAb kompagni. Her kan du starte hvis du kun har danset en lille smule før.

TRIN 2: dAb kompagni (fortrinsvis 14-19 år)
Mere erfarne dansere kan optages på dAb kompagni. Her træner du på et mere krævende højere niveau. Du dygtiggør dig teknisk og kreativt og udvikler dit kunstneriske udtryk i eget og professionelle koreografers arbejde. Du deltager i 2 danseklasser om ugen og mindst 2 forestillinger om året.

dAb kompagni deltager desuden i en intensiv produktionsperiode, hvor de arbejder sammen med en koreograf og skaber en forestilling.

Mødepligt
Dansebryggeriet er for børn og unge, som har lyst til at træne intensivt for at dygtiggøre sig indenfor moderne dans. Derfor er der mødepligt til Dansebryggeriets undervisning. Med mødepligt mener vi at du skal komme til begge træninger hver uge. Det er vigtigt vi kan regne med dig. Ind i mellem har vores koreografer kun få gange til at skabe et stykke og det kan derfor være frustrerende hvis ikke alle dansere er til stede. Du kan naturligvis blive syg, hvorfor du så melder afbud på træningsdagen senest kl. 15.00 på dab@standsogdans.dk.

Hvem kan deltage?
Alle børn og unge mellem 12 og 19 år er velkomne til at deltage i optagelsesprøven. Du må gerne have danset lidt før og du skal have lyst til at indgå i et nyt fællesskab med en masse andre energiske dansere samt til at træne flere gange hver uge. Måske drømmer du om at blive professionel danser, måske vil du bare se om moderne dans er noget for dig. Begge dele er helt ok.

Efter optagelsesprøven kan du blive tilbudt en plads i dAb talent eller kompagni. Hvis du ikke bliver tilbudt en plads i Dansebryggeriet, har Stands&Dans andre hold du kan udvikle dig på og så søge igen.

Hvem underviser?
Hos Dansebryggeriet danser du med nogle af de dygtigste undervisere og koreografer fra ind- og udland. De er alle professionelle med mange års erfaring.

Optagelsesprøve Næste optagelsesprøve til Dansebryggeriet (kompagni og talenthold) afholdes 4. september 2022 kl. 10.00-13.00. Du melder dig til ved at sende en e-mail til dab@standsogdans.dk med dit navn, din fødselsdato samt et par ord om hvorfor du gerne vil danse i Dansebryggeriet (max 185 ord).

Til optagelsesprøven danser du Moderne Danseteknik og arbejder med nogle kreative opgaver – akkurat som de professionelle gør. Har du ambitioner om at søge kompagniet, kan du blive bedt om at fremføre en solo på ca 1 minut.

Det koster 100 DKK at deltage i optagelsesprøven – køb billet HER.

Betalinger

Du får besked om du bliver tilbudt en plads indenfor få dage, hvorefter du skal tilmelde dig holdet og betale deltagergebyr. Du kan betale hele årsgebyret på en gang eller vælge at betale halvårligt eller i tre rater. Første gebyr skal betales lige efter optagelsen. Hvis du optages i januar betaler du halvt års gebyr.